Syabas adik Muhammad Fitri Al-Hakim (KPCCH) raih emas Piala MB Terengganu di Karnival Silat Kebangsaan Terengganu 2019

AHAD | 22 DISEMBER 2019

BANDAR SERI PUTRA -Kejayaan manis seorang pelajar silat daripada KPCCH fatani bdr seri putra,adik Muhammad Fitri Al Hakim bin Mohd Rizuan telah meraih emas kategori pra remaja kelas C yang mana telah menumpaskan seramai 18 orang pesilat drpd pelbagai negeri di pertandingan Karnival Silat Kebangsaan 2019 bagi merebut piala menteri besar yang diadakan di Terengganu bermula pada 18-21 Disember 2019.


Karnival yang julung kali diadakan ini bertujuan untuk melahirkan ramai bakal pesilat berkualiti tanah air disamping menjamin seni pusaka warisan melayu.

Adik Muhammad Fitri Al Hakim raih emas kategori pra remaja Kelas C Piala Menteri Besar Terengganu ,Karnival Silat Kebabgsaan Terengganu 2019

https://www.teganukita.net/2019/12/1300-pesilat-berpencak-di-gong-badak.html?m=1

Kelab Pesilat Cilik Cikgu Halim (KPCCH) dibawah pimpinan CIKGU SAIDATUL MARDIAH BINTI IDRIS jurulatih bertauliah anak didik GURU HALIM BIN HAMIT yang menjalankan aktiviti latihan silat pada setiap hari Jumaat, jam 9 hingga 11 malam di perkarangan Masjid Bandar Seri Putra.

KPCCH telah meraih banyak pingat dan kejayaan di banyak peringkat dan pertandingan sepanjang tahun.
Yang terbaru KPCCH berjaya meraih 5 emas, 2 perak dan 6 gangsa pada Kejohanan Silat Olahraga Terbuka Kebangsaan di MJII Beranang, Selangor.

Baru baru ini,Unesco PBB telah mengiktiraf seni silat.

https://www.bharian.com.my/berita/nasional/2019/12/638217/silat-terima-pengiktirafan-unesco

Syabas dan tahniah buat pasukan Fatani Malaysia

Author: matlangat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *